Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Luis Lobo-Guerrero hoogleraar Geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen

26 maart 2013
Luis Lobo-Guerrero
Luis Lobo-Guerrero

Dr. Luis Lobo-Guerrero (1976) is per 1 april 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Geschiedenis en theorie van internationale betrekkingen. Lobo-Guerrero zal zich met name richten op global governance, waarbij hij voortbouwt op zijn eerder onderzoek naar de complexe verbanden tussen nationale en internationale rechtsorde. Op het terrein van internationale betrekkingen en internationale organisatie heeft de RUG een unieke positie in Nederland. Aan de RUG werden de eerste zelfstandige bachelor- en masteropleidingen op dit gebied aangeboden.

Dr. Luis Lobo-Guerrero studeerde International Relations aan de Javeriana University in Bogotá, Colombia, en behaalde zijn MA degree Defence and Security Analysis aan Lancaster University, waar hij in 2007 ook promoveerde. Tot voor kort was hij universitair hoofddocent in International Relations aan Royal Holloway, University of London.

Meer informatie

PR & Voorlichting Faculteit der Letteren

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:55
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.