Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

20 maart: Dag van de francofonie

15 maart 2013

Op 20 maart wordt de internationale dag van de francofonie gehouden. Ook dit jaar neemt het Institut français aan de Rijksuniversiteit Groningen weer deel aan dit evenement met een divers programma. Met deze dag wil de Franstalige gemeenschap de Franse taal eren en tevens de humanistische en democratische waarden en het respect voor de verscheidenheid aan talen en culturen naar voren laten komen.

Programma

De dag van de francofonie kent in Groningen een uitgebreid programma. In de ochtend is er een reeks van drie lezingen die gegeven worden door vakspecialisten uit de literatuur die het publiek inleiden in de Franstalige literatuur en haar impact op de maatschappij van nu. In de middag volgt een lezing van Fouad Laroui, een Marokkaanse schrijver die schrijft in het Frans en docent is aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde meerdere romans en essays waaronder “Une année chez les français”, genomineerd voor de Prix Goncourt in 2010.

In een vooral gezellige sfeer volgt er 's avonds een quiz, waarin men zijn kennis (individueel of in groepsverband) kan testen van de francofone cultuur. Onderwerpen: muziek, film, geschiedenis en cultuur. De dag besluit met de nacht van de (Franstalige) commercial in Huis de Beurs. Een bijzondere selectie van amusante en opmerkelijke commercials, bijeengezocht door Jean-Marie Boursicot. Met muzikale intermezzo’s.

Meer informatie

Lees hier alles over het Institut français in Groningen: website van het Institut Français.

Laatst gewijzigd:25 mei 2018 11:22

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.