Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

KVI krijgt nieuwe toekomst

28 maart 2013

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen stemt in met een plan van de interim-directeur van het KVI voor de toekomst van het instituut. Op basis hiervan zal een reorganisatie in gang worden gezet waarbij vermoedelijk alle werkgelegenheid behouden blijft.

In het plan gaat een deel van het wetenschappelijke personeel en het merendeel van de technici (en bijbehorende werkplaatsen) over in een nieuwe samenhangende eenheid: het Centre for Advanced Radiation Technology (CART). Dit centrum blijft gehuisvest in het huidige KVI-gebouw, in eerste instantie als zelfstandige dienst onder het College van Bestuur.

Voor het wetenschappelijke personeel dat niet in CART ondergebracht wordt, liggen er goede kansen om ingebed te worden bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN). De faculteit onderzoekt hiertoe de vorming van een nieuw instituut op het gebied van de Astrofysica en de Subatomaire Fysica, waarin medewerkers van het huidige Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde, het huidige Centrum voor Theoretische Natuurkunde en het KVI worden verenigd.

> Het volledige persbericht van de RUG

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...