Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie Ayanangsha Sen

18 maart 2013
Ayanangsha Sen
Ayanangsha Sen

Op 18 maart zal Ayanangsha Sen zijn proefschrift 'Heavy Ion Beam Transmission in the AGOR Cyclotron' verdedigen.

Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Tijd: 16:15 uur

Promotores: S. Brandenburg, M.A. Hofstee

Transmissie van zware ionen in het AGOR-cyclotron

In het kader van het TRIµP-onderzoeksprogramma naar schending van fundamentele symmetrieën dat op het KVI wordt uitgevoerd, wordt het AGOR-cyclotron gebruikt om bundels zware ionen met een hoge intensiteit (3.1012 deeltjes per seconde) te produceren.

Typische voorbeelden zijn 208 Pb met een energie van 8 MeV/amu en 20 Ne met een energie van 25 MeV/amu. Gedurende de bundelontwikkeling voor deze experimenten werd geconstateerd dat vacuümverslechtering ten gevolge van bundelverlies (en een terugkoppeling tussen bundelintensiteit en vacuümverslechtering die daarvan het gevolg is) de maximaal haalbare bundelintensiteit.

Dit proefschrift beschrijft een studie naar de factoren die bijdragen aan het bundelverlies, met name de terugkoppelmechanismen, en daarnaast een verkenning van mogelijke methoden om de sterkte van deze terugkoppeling te verminderen en daarmee de maximaal mogelijke bundelintensiteit te verhogen.

Ayanangsha Sen (India, 1983) studeerde natuurwetenschappen aan het Indian Institute of Technology. Zijn promotieonderzoek werd gefinancierd door FOM en de EU.

Volledige tekst proefschrift
Volledige tekst proefschrift
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printView this page in: English

Meer nieuws