Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie Ayanangsha Sen

18 maart 2013
Ayanangsha Sen
Ayanangsha Sen

Op 18 maart zal Ayanangsha Sen zijn proefschrift 'Heavy Ion Beam Transmission in the AGOR Cyclotron' verdedigen.

Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Tijd: 16:15 uur

Promotores: S. Brandenburg, M.A. Hofstee

Transmissie van zware ionen in het AGOR-cyclotron

In het kader van het TRIµP-onderzoeksprogramma naar schending van fundamentele symmetrieën dat op het KVI wordt uitgevoerd, wordt het AGOR-cyclotron gebruikt om bundels zware ionen met een hoge intensiteit (3.1012 deeltjes per seconde) te produceren.

Typische voorbeelden zijn 208 Pb met een energie van 8 MeV/amu en 20 Ne met een energie van 25 MeV/amu. Gedurende de bundelontwikkeling voor deze experimenten werd geconstateerd dat vacuümverslechtering ten gevolge van bundelverlies (en een terugkoppeling tussen bundelintensiteit en vacuümverslechtering die daarvan het gevolg is) de maximaal haalbare bundelintensiteit.

Dit proefschrift beschrijft een studie naar de factoren die bijdragen aan het bundelverlies, met name de terugkoppelmechanismen, en daarnaast een verkenning van mogelijke methoden om de sterkte van deze terugkoppeling te verminderen en daarmee de maximaal mogelijke bundelintensiteit te verhogen.

Ayanangsha Sen (India, 1983) studeerde natuurwetenschappen aan het Indian Institute of Technology. Zijn promotieonderzoek werd gefinancierd door FOM en de EU.

Volledige tekst proefschrift
Volledige tekst proefschrift
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...