Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Horizon Studieprijs 2013 voor Marjolijn Rijskamp en Trijntje Roggen

21 maart 2013

Op 18 maart vond de uitreiking plaats van de Horizon Studieprijs 2013 voor onderwijsgebonden onderzoek op het terrein van de jeugdzorg. De derde prijs werd gewonnen door Marjolein Rijskamp, voormalig Masterstudent Orthopedagogiek aan de RUG, en haar begeleidster, dr. Trijntje Roggen. Onder grote belangstelling van collega’s, familie en vrienden werd de prijs in Rotterdam uitgereikt door prof. Van der Ploeg, juryvoorzitter. De prijs bestaat uit een geldbedrag en de publicatie van het thesisonderzoek als boek bij de Amsterdamse uitgeverij SWP. Het werkstuk, getiteld ‘Geef mij een signaal. Een meldcode voor kindermishandeling en huiselijk geweld’ (zie: http://www.swpbook.com/1649 ) werd door de jury geprezen vanwege de heldere schrijfstijl, de grote relevantie van het onderwerp, en de bewezen bruikbaarheid van de verzamelde kennis.

Rijskamp, M., Dekker, B., & Roggen, T. (2013). Geef mij een signaal. Een meldcode voor kindermishandeling en huiselijk geweld. Amsterdam: Uitgeverij SWP, ISBN 978-90-8850-410-5 (106 p.).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...