Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sociologiestudenten doen onderzoek naar milieugedrag medestudenten

20 maart 2013

Groningse studenten zijn slecht in het naleven van milieuregels, slechter dan andere burgers van de stad. Studenten sociologie gaan nu in opdracht van de gemeente Groningen onderzoeken waar dat aan ligt en hoe milieubewust en duurzaam studenten zijn. De sociologiestudenten gaan ca. 240 medestudenten via de telefoon met een vragenlijst benaderen over hun milieugedrag. De resultaten van het onderzoek worden in een rapport verzameld, dat eind mei op het stadhuis wordt aangeboden aan de wethouder.

RTV Noord besteedde op dinsdag 19 maart in het programma Vroeg op Noord aandacht aan het onderzoek. Hilde Steenbergen, die het project begeleidt, kwam aan het woord.

De uitzending is tot dinsdag 26 maart te beluisteren via

http://www.rtvnoord.nl/radio/radio.asp
"Radio Gemist voor Dinsdag"
08.00-09.00 uur
het interview start op 13.50 minuten

Laatst gewijzigd:14 november 2017 14:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...