Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sociologiestudenten doen onderzoek naar milieugedrag medestudenten

20 maart 2013

Groningse studenten zijn slecht in het naleven van milieuregels, slechter dan andere burgers van de stad. Studenten sociologie gaan nu in opdracht van de gemeente Groningen onderzoeken waar dat aan ligt en hoe milieubewust en duurzaam studenten zijn. De sociologiestudenten gaan ca. 240 medestudenten via de telefoon met een vragenlijst benaderen over hun milieugedrag. De resultaten van het onderzoek worden in een rapport verzameld, dat eind mei op het stadhuis wordt aangeboden aan de wethouder.

RTV Noord besteedde op dinsdag 19 maart in het programma Vroeg op Noord aandacht aan het onderzoek. Hilde Steenbergen, die het project begeleidt, kwam aan het woord.

De uitzending is tot dinsdag 26 maart te beluisteren via

http://www.rtvnoord.nl/radio/radio.asp
"Radio Gemist voor Dinsdag"
08.00-09.00 uur
het interview start op 13.50 minuten

Laatst gewijzigd:14 november 2017 14:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...