Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

February 28 guest lecture Films and Feelings: Black Swan

21 februari 2013
Black Swan

The Department of Arts, Culture and Media would like to invite you to the second installment of our lecture series "Films and Feelings. New Research on Cinematic Emotions".

Tarja Laine from the University of Amsterdam will talk about Film Aesthetics and Emotion with reference to Darren Aronofsky's Black Swan (2010).

The lecture will take place on Thursday, February 28, from 6-8pm in the Van der Leeuwzaal (Academy Building).


"For most people [cinema] is a place to feel something. The dependability of movies to provide emotional experiences for diverse audiences lies at the centre of the medium’s appeal and power" (Carl Plantinga/Greg M. Smith). This lecture discusses the role of emotions and the way in which the aesthetic system of cinema engages the spectator.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...