Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Expositie over illusie in het Heymans op 27 februari

27 februari 2013
Expositie over illusie
Expositie over illusie

De expositie is het sluitstuk van een collegereeks over perceptie van docenten Anastasios Sarampalis en Elkan Akyürek. ‘Dat is waar we eigenlijk allemaal de hele dag mee bezig zijn’, zegt Sarampalis. ‘Maar wat je beter begrijpt als je ook weet hoe ons brein hierbij op het verkeerde been wordt gezet. We beoordelen de grootte van een object bijvoorbeeld aan de hand van de omgeving. Zo ben ik maar een klein mannetje als ik naast Nederlanders sta. Maar als ik naast mijn dochter ga staan lijk ik ineens groot.’

Wat bewustzijn van deze zinsbegoocheling kan opleveren, laten hun studenten morgen tussen 16.00 uur en 20.00 uur zien. Sarampalis: ‘Wat je ziet is vooral het werk van de vierdejaars bachelorstudenten. Die hebben vrijwillig posters, audiobijdragen, objecten in glas en objecten om mee te spelen of om mee naar huis te nemen gemaakt.’

De expositie is op 27 februari te zien in de kantine van het Heymansgebouw.

Lees het gehele artikel in de UK.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 08:44

Meer nieuws