Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Andreas Flache benoemd tot hoogleraar sociologie

25 februari 2013
Andreas Flache
Andreas Flache

Andreas Flache (1963) is per 1 januari 2013 benoemd tot hoogleraar Sociologie, in het bijzonder de modellering van normen en netwerken. Hij bestudeert het onstaan en de naleving van normen van samenwerking in situaties met tegenstrijdige belangen, zoals bijvoorbeeld in werkgroepen. Hierbij onderzoekt hij hoe sociale netwerken de onderlinge binding van groepen met tegenstrijdige belangen, culturen of normen beinvloeden. Flache gebruikt als theoretische instrumenten wiskundige modellering en computersimulaties. Zijn empirisch onderzoek bevat met name experimenten en veldonderzoek naar netwerken en normen in werkgroepen en scholen.

Flache is lid van het bestuur van het ICS (Interuniversitair Centrum voor Sociaal-Wetenschappelijke Theorie en Methodologie). Sinds 2010 is hij ook opleidingsdirecteur van de Bachelor- en Masteropleidingen Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:25 juni 2018 12:36
printView this page in: English

Meer nieuws