Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Linda Steg benoemd in adviescommissie Raad Leefomgeving Infrastructuur over Duurzame Leefstijlen

18 januari 2013

Prof.dr. Linda Steg is benoemd in de adviescommissie van de Raad Leefomgeving Infrastructuur over Duurzame Leefstijlen.

Linda Steg
Linda Steg
Nederland staat voor de uitdaging de groei van zijn economie te verduurzamen. Het basisidee achter dit advies is dat als mensen een meer duurzame leefstijl aannemen dan nu het geval is, dit een grote bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving met een blijvend hoog niveau van welvaart en welzijn. Dit advies stelt de vraag centraal hoe de overheid op de korte en (middel-)lange termijn burgers kan beïnvloeden tot duurzamer gedrag of een duurzamere leefstijl. Een van de aandachtsgebeiden is het huishoudelijk energieverbruik. Het advies van de commissie wordt eind 2013 gepubliceerd.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....