Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Linda Steg benoemd in adviescommissie Raad Leefomgeving Infrastructuur over Duurzame Leefstijlen

18 januari 2013

Prof.dr. Linda Steg is benoemd in de adviescommissie van de Raad Leefomgeving Infrastructuur over Duurzame Leefstijlen.

Linda Steg
Linda Steg
Nederland staat voor de uitdaging de groei van zijn economie te verduurzamen. Het basisidee achter dit advies is dat als mensen een meer duurzame leefstijl aannemen dan nu het geval is, dit een grote bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving met een blijvend hoog niveau van welvaart en welzijn. Dit advies stelt de vraag centraal hoe de overheid op de korte en (middel-)lange termijn burgers kan beïnvloeden tot duurzamer gedrag of een duurzamere leefstijl. Een van de aandachtsgebeiden is het huishoudelijk energieverbruik. Het advies van de commissie wordt eind 2013 gepubliceerd.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...