Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter Jordan hoogleraar Arctische en Antarctische studiën

24 januari 2013
Peter Jordan
Peter Jordan

Dr. Peter Jordan is per 1 februari 2013 aan de Faculteit der Letteren benoemd tot hoogleraar Arctische en Antarctische studiën. Hij volgt hiermee Louwrens Hacquebord op en wordt tevens directeur van het Arctisch Centrum.

De Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen is de enige Nederlandse instelling die over een leerstoel Arctische en/of Antarctische Studiën beschikt. Arctische en Antarctische studiën richt zich op het multidisciplinair onderzoek naar de dynamische relatie tussen mens en milieu in de poolgebieden vanuit een historisch perspectief. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de verbinding tussen culturele, economische, sociale en politieke ontwikkelingen in het heden en verleden in relatie tot de dynamiek van het natuurlijke milieu. De afgelopen jaren is het onderzoek in toenemende mate gestimuleerd door de mondiale milieuproblematiek, waarbij de gevolgen van klimaatsverandering voor mens en dier sterk in de belangstelling staan.

Peter Jordan (1969) studeerde Geography aan de University of Manchester en Environmental Archaeology aan University of Sheffield, waar hij in 2000 promoveerde in Siberian Ethnoarchaeology. Tijdens zijn studie Geography was hij ook Erasmus Student aan de Universiteit van Amsterdam. Daar schreef hij ook zijn masterscriptie.

Hij was tot voor kort Reader (universitair hoofddocent) in Archaeology en hoofd van het Archeologisch Instituut aan de University of Aberdeen.

Meer informatie:

Prof. dr. Peter Jordan, p.d.jordan@rug.nl

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.