16 januari: symposium - Wij gaan VOORlezen!

15 januari 2013

Het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie organiseert samen met Biblionet de een inspirerende middag over voorlezen aan jonge kinderen. Deelnemers worden bijgepraat over de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt er praktische informatie gegeven over voorlezen. Iedereen die werkt met jonge kinderen is welkom.

Het symposium begint met een Voorleeslunch. Met een broodje kan worden aangeschoven bij een van de voorlezers die gaan voorlezen uit de Prentenboeken Top 10 van 2013. Het inhoudelijke programma start met een bijdrage van Eppo van Nispen tot Sevenaer, voorzitter van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hij vertelt over het belang van voorlezen. In verschillende korte inspiratierondes wordt dit belang vervolgens uitgewerkt in tips voor de praktijk en achtergrondinformatie vanuit de wetenschap. De middag wordt feestelijk afgesloten door Milja Praagman, auteur van het Prentenboek van het Jaar, Nog 100 nachtjes slapen.

Inspiratie

Het symposium vindt plaats in Het Kasteel in Groningen, van 12.30-17.15 uur. Iedereen die werkzaam is in de kinderopvang, het kleuteronderwijs of de bibliotheek en inspiratie wil opdoen over voorlezen aan jonge kinderen is welkom.

Jubileumjaar

Het jaar 2013 is door Stichting Lezen uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen onder het motto: Wij gaan voorlezen. Aanleiding hiervoor zijn de jubilea van de betrokken organisaties. In 2013 bestaat de Stichting Lezen 25 jaar, Stichting Lezen & Schrijven 10 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, De Nationale Voorleesdagen 10 jaar en BoekStart 5 jaar. Genoeg redenen om voorlezen een jaar lang in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen. Om het jaar feestelijk in te luiden organiseren Biblionet Groningen en het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc) dit symposium.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen: Maaike Pulles (Etoc), T 050 363 5270/7277 E m.pulles@rug.nl .

Voor organisatorische vragen kunt u terecht bij Ria Joxhorst van Biblionet Groningen (T 050 368 3652/06 319 388 70 E r.joxhorst@mijneigenbibliotheek.nl ).

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:25