Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Professor Erik Dietzenbacher gekozen tot president van de International Input-Output Association

14 januari 2013
Dietzenbacher
Dietzenbacher

FEB professor Erik Dietzenbacher is verkozen tot president van de International Input Output-Association (IIOA) voor een termijn van drie jaar. Deze internationale vereniging van onderzoekers en statistici richt zich op theoretisch en empirisch onderzoek naar input-output gegevens en analyses, op regionaal, nationaal of mondiaal niveau.

Het toenemende belang van mondiale data-analyses is evident. Omdat handel tegenwoordig veel om halffabrikaten gaat, vertellen eenvoudige import en export statistieken niet meer het hele verhaal. Of neem de milieuproblematiek: het produceren van metalen, bijvoorbeeld in Rusland, genereert veel CO2, maar een deel van dat metaal komt terecht in Duitse auto's verkocht in België. In dat geval zijn Belgische consumenten deels verantwoordelijk voor de Russische emissies.

Lees verder (Engels)

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 10:45
printView this page in: English

Meer nieuws