Tweemaal Keuzegids Kwaliteitszegel voor Topopleiding

20 december 2012
Kwaliteitszegel

De nieuwe Keuzegids Universiteiten 2013 heeft zowel onze opleiding Wijsbegeerte als Wijsbegeerte van een bepaald Wetenschapsgebied het Keuzegids Kwaliteitszegel 'Topopleiding' toegekend. In het hele land kregen in totaal 59 opleidingen het kwaliteitszegel. Beide opleidingen worden in de Keuzegids ook beoordeeld als beste in hun categorie, net als eerder in de Elsevier Beste Studies Special.

Top van het Nederlands wetenschappelijk onderwijs

De Keuzegids kent dit jaar voor het eerst een kwaliteitszegel toe aan een aantal instellingen en opleidingen omdat die volgens de criteria van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij die criteria speelt de onderwijskwaliteit in de bachelorfase de hoofdrol. De beoordelingen in de gids worden opgesteld aan de hand van studentenoordelen, slagingspercentages en visitatierapporten.

Hoog niveau

Uit de Keuzegids: “Wat de studenten betreft bevindt de beste opleiding zich in Groningen. Het programma is van hoog niveau en stimulerend, maar ook organisatorisch heeft de RUG het prima voor elkaar. Roosters en de wijzigingen daarvan worden ruim op tijd bekend gemaakt, de studielast is evenwichtig verdeeld en procedures en regels zijn duidelijk. Ook worden de faciliteiten hoger gewaardeerd dan in de meeste andere steden.”

De Keuzegids concludeert dan ook: “Voor een goede studie wijsbegeerte kun je het beste naar Groningen”.

Over het Kwaliteitszegel van de Keuzegids Universiteiten

WO Wijsbegeerte