Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University of Groningen signs cooperation agreement with Universidade de São Paulo, Brazil

05 December 2012

On 23 November 2012, University of Groningen Rector Elmer Sterken signed a university-wide exchange agreement with one of Latin America’s most prestigious universities, the Universidade de São Paulo (USP). The visit was part of a Dutch Higher Education mission to Brazil.

Extensive collaborations between USP and Groningen already exist between the faculties of Medical Sciences, on the levels of both student exchange and research. Also, the Faculties of Economics & Business and Behavioural & Social Sciences had already developed extensive exchange schemes. The current agreement allows also for other faculties to benefit cooperation with USP.

Both parties expressed their opinion that collaboration will not be limited to student exchange but ultimately resides in the development of joint research projects, of which student exchange will form an integral part.

See here for a press release on the website of USP
More information: Joyce Fongers, Coordinator for Latin America.

Last modified:04 July 2014 9.35 p.m.

More news

 • 15 November 2018

  Dutch Higher Education Guide 2019: UG-programmes strong at the top

  Ten University of Groningen (UG) Bachelor’s degree programmes have been awarded the ‘Top Degree Programme’ title in this year’s Dutch Higher Education Guide (Keuzegids), placing them at the top of Dutch academic education. In the ‘Broad-based General...

 • 12 November 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 November 2018

  Groningen remains popular with Dutch and International students

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...