Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

University of Groningen signs cooperation agreement with Universidade de São Paulo, Brazil

05 december 2012

On 23 November 2012, University of Groningen Rector Elmer Sterken signed a university-wide exchange agreement with one of Latin America’s most prestigious universities, the Universidade de São Paulo (USP). The visit was part of a Dutch Higher Education mission to Brazil.

Extensive collaborations between USP and Groningen already exist between the faculties of Medical Sciences, on the levels of both student exchange and research. Also, the Faculties of Economics & Business and Behavioural & Social Sciences had already developed extensive exchange schemes. The current agreement allows also for other faculties to benefit cooperation with USP.

Both parties expressed their opinion that collaboration will not be limited to student exchange but ultimately resides in the development of joint research projects, of which student exchange will form an integral part.

See here for a press release on the website of USP
More information: Joyce Fongers, Coordinator for Latin America.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....