Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Acht keer een eerste plaats voor Letteren in de Keuzegids 2013

23 december 2012

Acht bacheloropleidingen van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben dit jaar een eerste plaats behaald in de Keuzegids Universiteiten 2013. Informatiekunde wordt landelijk dé aanrader genoemd en Archeologie heeft het predikaat topopleiding ontvangen.

Uitstekende docenten

Andere opleidingen die als beste in hun vakgebied uit de bus komen zijn Communicatie- en Informatiewetenschappen, Duitse taal en cultuur, Engelse taal en cultuur, Kunsten, Cultuur en Media, Kunstgeschiedenis en Scandinavische talen en culturen. Daarnaast scoren Griekse en Latijnse taal en cultuur en Finoegrische talen en culturen boven het gemiddelde, volgens de mening van de studenten. Veelgenoemd pluspunt van de opleidingen is de goede kwaliteit van de docenten. Geschiedenis en American Studies springen eruit door het uitstekende expertoordeel.

Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten 2013 biedt een overzicht van alle bacheloropleidingen die Nederlandse universiteiten aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De kwaliteit van de opleidingen wordt vergeleken op basis van kwaliteitsoordelen van huidige studenten plus deskundigenoordelen uit accreditatierapporten en statistieken over studiesucces. Per vakgebied geeft de redactie van de Keuzegids ook een advies. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).  

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...