Acht keer een eerste plaats voor Letteren in de Keuzegids 2013

23 december 2012

Acht bacheloropleidingen van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben dit jaar een eerste plaats behaald in de Keuzegids Universiteiten 2013. Informatiekunde wordt landelijk dé aanrader genoemd en Archeologie heeft het predikaat topopleiding ontvangen.

Uitstekende docenten

Andere opleidingen die als beste in hun vakgebied uit de bus komen zijn Communicatie- en Informatiewetenschappen, Duitse taal en cultuur, Engelse taal en cultuur, Kunsten, Cultuur en Media, Kunstgeschiedenis en Scandinavische talen en culturen. Daarnaast scoren Griekse en Latijnse taal en cultuur en Finoegrische talen en culturen boven het gemiddelde, volgens de mening van de studenten. Veelgenoemd pluspunt van de opleidingen is de goede kwaliteit van de docenten. Geschiedenis en American Studies springen eruit door het uitstekende expertoordeel.

Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten 2013 biedt een overzicht van alle bacheloropleidingen die Nederlandse universiteiten aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De kwaliteit van de opleidingen wordt vergeleken op basis van kwaliteitsoordelen van huidige studenten plus deskundigenoordelen uit accreditatierapporten en statistieken over studiesucces. Per vakgebied geeft de redactie van de Keuzegids ook een advies. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35