Twee studenten American Studies summa cum laude afgestudeerd

20 december 2012
Constantijn Smith en Suzanne Enzerink

Met de uitzonderlijke toevoeging 'summa cum laude' ontvingen Suzanne Enzerink en Constantijn Smith op 13 december 2012 hun masterbul American Studies. Ze krijgen deze bijzondere kwalificatie vanwege het cijfer 9 op hun scriptie en een gemiddeld cijfer van 9 op de andere vakken. Hoewel ze hun bul tegelijkertijd kregen, hebben ze elk een eigen afstudeeronderzoek gedaan. Toevallig wel naar hetzelfde onderwerp: vrouwelijke beroemdheden in de Verenigde Staten.

Uitzonderlijke prestatie

Op de buluitreiking benadrukten de scriptiebegeleiders dr. Messmer and dr. Gilroy de kwaliteiten van zowel Suzanne als Constantijn als het gaat om het combineren van cultuurtheorie met een indrukwekkende tekstuele en historische analyse. Beide begeleiders gaven aan erg blij te zijn onderdeel te zijn geweest van de intellectuele zoektocht van beide studenten.

Dorothy Dandrige en Lady Gaga

Suzanne’s scriptie, die werd begeleid door dr. Marietta Messmer, is getiteld: “The Color Mystique: Miscegenation, Marginalization, and the Stardom of Dorothy Dandridge." Suzanne onderzocht hoe haar Afro-Amerikaanse afkomst een rol speelde in haar carrière als actrice. De titel van Constantijn’s scriptie is "The Mystique of the Celebrity Rainbow: The Postmodern Re-Mystification of the American Female Pop Star". Daarin analyseert hij hoe idolen als Lady Gaga, Nicki Minaj and Lana Del Rey postmoderne strategieën gebruiken om hun status als idool te creëren.

Toekomstplannen

Op dit moment doceert Suzanne aan de Phillip's Academy in Andover, Mass., een prestigieuze particuliere school waar meerdere Amerikaanse presidenten onderwijs gevolgd hebben. Ondertussen zoekt zij naar een mogelijkheid om promotieonderzoek te doen aan één van de Ivy League Universiteiten. Constantijn geeft sinds het afronden van zijn scriptie het vak “Rhetoric and Composition” bij de afdeling American Studies en was hier ook tijdelijk studieadiseur. Tijdens zijn buluitruiking hoorde hij dat per januari kan starten als promovendus en onderzoeker bij American Studies.

Cum laude en summa cum laude

Een student komt bij de Rijksuniversiteit Groningen in aanmerking voor de toevoeging summa cum laude op de bul als hij of zij minimaal een 9 heeft voor zowel de scriptie als gemiddeld voor de vakken (bij cum laude is dat het cijfer 8). Bovendien mag geen cijfer lager zijn dan een 7 en moet de student elk vak in een keer gehaald hebben.

Meer informatie: dr. Marietta Messmer and dr. Amanda Gilroy

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35