Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Cees Sterks directeur a.i. van het KVI

07 december 2012
Cees Sterks
Cees Sterks

Per 1 december jl. is prof.dr. Cees Sterks aangetreden als directeur ad interim van het KVI. Professor Sterks is door het College van Bestuur van de RUG gevraagd de transitie van het KVI naar een nieuwe situatie te begeleiden. Om deze transitiefase een heldere start te geven en alle kansen te bieden, heeft de huidige directeur van het KVI, prof.dr. Klaus Jungmann, besloten zich terug te trekken als directeur.

De huidige deeltjesversneller (AGOR) van het KVI wordt in de loop van 2014 gesloten en een voorstel voor financiering van de vervanging van AGOR door een nieuw instrument (ZFEL) is niet door NWO overgenomen. Deze ontwikkelingen maken een herbezinning op de toekomst van het KVI noodzakelijk.

Een verkenner heeft in opdracht van het College van Bestuur de toekomstmogelijkheden onderzocht. Het College van Bestuur heeft besloten het advies van de verkenner om te komen tot een nieuw centrum voor de ontwikkeling van geavanceerde wetenschappelijke instrumentatie binnen de Faculteit W&N, over te nemen. Om de kansen van het nieuwe centrum te onderzoeken, is een commissie van drie experts aangezocht om op korte termijn een businessplan op te stellen.

Professor Sterks zal tot 1 januari 2014 leiding geven aan de transitie van het KVI. Voorlopig zal hij de functie van directeur a.i. van het KVI combineren met zijn functie van directeur van het Centrum voor Informatietechnologie van de RUG.

Laatst gewijzigd:12 maart 2019 15:43
printView this page in: English

Meer nieuws