Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

16 - 23 november Talenweek: volop festiviteiten over de Europese talen

16 november 2012

Een week onderdompelen in de wereld van de Europese talen; dat is de Talenweek!

Van 16 november tot en met 23 november vindt de Talenweek plaats, een initiatief van de opleiding Europese talen en culturen. Er is een uitgebreid programma van verschillende talenfestiviteiten voor studenten, studiekiezers en belangstellenden. Zo is er onder meer een talkshow over de schoonheid van de talen, een lezing van Pieter Steinz over het cultureel DNA van Europa, de grappige en ontroerende film Tous les Soleils en vele talenactiviteiten van de studieverenigingen.

Voor iedereen die iets met talen heeft
Het doel van de Talenweek is studenten Europese talen en culturen van goede en volledige informatie voorzien zodat ze straks de juiste taal- en minorkeuze maken. Daarnaast willen we een brede groep van belangstellenden kennis laten maken met de schoonheid van de (Europese) talen. En of je nu weinig of veel van talen weet, de Talenweek is boeiend voor iedereen die iets met talen heeft!

Contact: Saskia Visser, tel.nr. 050 363 5271

D e Talenweek is een initiatief van de opleiding Europese talen en culturen (ETC) verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Het festival is bedoeld om studenten en belangstellenden te informeren over en te enthousiasmeren voor Europese talen.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:49

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...