Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

16 - 23 november Talenweek: volop festiviteiten over de Europese talen

16 november 2012

Een week onderdompelen in de wereld van de Europese talen; dat is de Talenweek!

Van 16 november tot en met 23 november vindt de Talenweek plaats, een initiatief van de opleiding Europese talen en culturen. Er is een uitgebreid programma van verschillende talenfestiviteiten voor studenten, studiekiezers en belangstellenden. Zo is er onder meer een talkshow over de schoonheid van de talen, een lezing van Pieter Steinz over het cultureel DNA van Europa, de grappige en ontroerende film Tous les Soleils en vele talenactiviteiten van de studieverenigingen.

Voor iedereen die iets met talen heeft
Het doel van de Talenweek is studenten Europese talen en culturen van goede en volledige informatie voorzien zodat ze straks de juiste taal- en minorkeuze maken. Daarnaast willen we een brede groep van belangstellenden kennis laten maken met de schoonheid van de (Europese) talen. En of je nu weinig of veel van talen weet, de Talenweek is boeiend voor iedereen die iets met talen heeft!

Contact: Saskia Visser, tel.nr. 050 363 5271

D e Talenweek is een initiatief van de opleiding Europese talen en culturen (ETC) verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Het festival is bedoeld om studenten en belangstellenden te informeren over en te enthousiasmeren voor Europese talen.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:49

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...