Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

16 - 23 november Talenweek: volop festiviteiten over de Europese talen

16 november 2012

Een week onderdompelen in de wereld van de Europese talen; dat is de Talenweek!

Europa
Europa

Van 16 november tot en met 23 november vindt de Talenweek plaats, een initiatief van de opleiding Europese talen en culturen. Er is een uitgebreid programma van verschillende talenfestiviteiten voor studenten, studiekiezers en belangstellenden. Zo is er onder meer een talkshow over de schoonheid van de talen, een lezing van Pieter Steinz over het cultureel DNA van Europa, de grappige en ontroerende film Tous les Soleils en vele talenactiviteiten van de studieverenigingen.

Voor iedereen die iets met talen heeft
Het doel van de Talenweek is studenten Europese talen en culturen van goede en volledige informatie voorzien zodat ze straks de juiste taal- en minorkeuze maken. Daarnaast willen we een brede groep van belangstellenden kennis laten maken met de schoonheid van de (Europese) talen. En of je nu weinig of veel van talen weet, de Talenweek is boeiend voor iedereen die iets met talen heeft!

Pieter Steinz
Pieter Steinz

Uitgebreide informatie over het programma en aanmelding is te vinden op de website: www.rug.nl/let/talenweek

Contact: Saskia Visser, tel.nr. 050 363 5271

D e Talenweek is een initiatief van de opleiding Europese talen en culturen (ETC) verbonden aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Het festival is bedoeld om studenten en belangstellenden te informeren over en te enthousiasmeren voor Europese talen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.