Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gronings studententeam wint wereldfinale iGEM

06 november 2012

Het studententeam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft gisteravond de finale gewonnen van de iGEM World Jamboree, een wedstrijd in het maken van een bacterie met genetisch aangepaste standaard-bouwstenen.  Met hun bacterie die bedervend vlees kan detecteren lieten zij alle andere 170 teams van over de hele wereld achter zich. Behalve deze hoofdprijs won het Groningse team ook de publieksprijs, de prijs voor de beste presentatie, en de Best Food and Energy Prize.

Het Groningse team ' Food Warden ' versloeg in de finale LMU-München, Paris Bettencourt en Slovenië. Het Groningse team wist eerder de Europese finale te winnen.

Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 12 februari 2018

  In Memoriam | Professor Serge Daan

  Professor emeritus Serge Daan was an inspiring biologist with a broad interest in science. He was a fellow of the Royal Society of Canada and was knighted in the Order of the Lion of the Netherlands. He was awarded several prizes and awards, including...