Gronings studententeam wint wereldfinale iGEM

06 november 2012

Het studententeam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft gisteravond de finale gewonnen van de iGEM World Jamboree, een wedstrijd in het maken van een bacterie met genetisch aangepaste standaard-bouwstenen.  Met hun bacterie die bedervend vlees kan detecteren lieten zij alle andere 170 teams van over de hele wereld achter zich. Behalve deze hoofdprijs won het Groningse team ook de publieksprijs, de prijs voor de beste presentatie, en de Best Food and Energy Prize.

Het Groningse team ' Food Warden ' versloeg in de finale LMU-München, Paris Bettencourt en Slovenië. Het Groningse team wist eerder de Europese finale te winnen.

Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12