Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gronings studententeam wint wereldfinale iGEM

06 november 2012

Het studententeam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft gisteravond de finale gewonnen van de iGEM World Jamboree, een wedstrijd in het maken van een bacterie met genetisch aangepaste standaard-bouwstenen.  Met hun bacterie die bedervend vlees kan detecteren lieten zij alle andere 170 teams van over de hele wereld achter zich. Behalve deze hoofdprijs won het Groningse team ook de publieksprijs, de prijs voor de beste presentatie, en de Best Food and Energy Prize.

Het Groningse team ' Food Warden ' versloeg in de finale LMU-München, Paris Bettencourt en Slovenië. Het Groningse team wist eerder de Europese finale te winnen.

Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...