Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gronings studententeam wint wereldfinale iGEM

06 november 2012

Het studententeam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft gisteravond de finale gewonnen van de iGEM World Jamboree, een wedstrijd in het maken van een bacterie met genetisch aangepaste standaard-bouwstenen.  Met hun bacterie die bedervend vlees kan detecteren lieten zij alle andere 170 teams van over de hele wereld achter zich. Behalve deze hoofdprijs won het Groningse team ook de publieksprijs, de prijs voor de beste presentatie, en de Best Food and Energy Prize.

Het Groningse team ' Food Warden ' versloeg in de finale LMU-München, Paris Bettencourt en Slovenië. Het Groningse team wist eerder de Europese finale te winnen.

Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 05 februari 2019

  Master's programme in Nanoscience assessed as excellent for the 3rd time

  The Top Master's programme in Nanoscience has been assessed by an international peer review committee, organized by QANU, and their report has now been published and confirmed by the NVAO (Accreditation Organisation of the Netherlands and Flanders)...