Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gronings studententeam wint wereldfinale iGEM

06 november 2012

Het studententeam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft gisteravond de finale gewonnen van de iGEM World Jamboree, een wedstrijd in het maken van een bacterie met genetisch aangepaste standaard-bouwstenen.  Met hun bacterie die bedervend vlees kan detecteren lieten zij alle andere 170 teams van over de hele wereld achter zich. Behalve deze hoofdprijs won het Groningse team ook de publieksprijs, de prijs voor de beste presentatie, en de Best Food and Energy Prize.

Het Groningse team ' Food Warden ' versloeg in de finale LMU-München, Paris Bettencourt en Slovenië. Het Groningse team wist eerder de Europese finale te winnen.

Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Met trots toont het iGEM-team in Boston de overwinningstrofee: een lego 'building block' van respectabele afmeting
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...