Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Graz International Summer School Seggau 2013: apply now!

Collective Identities: Nationalism, Transnationalism – Europe and Beyond
16 november 2012

Focusing on the emphasis areas of the University of Graz – South Eastern Europe and North, Central and South America – this year’s summer school will take place from June 30th to July 13th, 2013 at Seggau Castle in the South-Eastern corner of Austria in the wine region very close to the Slovene border.

Lectures and workshops

Emphasizing the aspects of identity/identities, interdisciplinary morning lectures will provide the context for the ten specialized seminar workshops in the afternoon. The discursive and symbolic constructions of Europe and the Americas will be investigated from the fields of law, economics, environmental studies, political science, sociology, media studies, theology, literature and culture, ageing studies and indigenous studies, as well as from global, migration and Jewish studies.

Various scholarship schemes available

There will be various scholarship schemes available and we encourage you to apply! In the past, students and teaching staff from 29 different countries have provided a diverse and stimulating international classroom, and we would love to welcome students from different universities to this exciting summer school again.

More information

Detailed information about the summer school program can be found on our website

You can also find  all relevant information about the summer school in this brochure.

We are looking forward to seeing you this summer!

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....