Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scholierenmiddag geschiedenis: Roem

21 november 2012

“In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes”, zei Andy Warhol in 1968. In dit Youtube-en Twitter-tijdperk lijkt het inderdaad te kloppen, al is 15 minuten wel erg lang! Het maakt niet uit of je iets groots gepresteerd hebt, beroemd worden kan in principe iedereen. Dat was vroeger wel anders. Hoe werd een persoon in de Oudheid, de Middeleeuwen of de 18e eeuw beroemd en hoe bleef hij dat? Welke verschillen zijn er tussen roem in verschillende tijdperken? Dit zijn vragen waar cultuurhistorici een antwoord op proberen te zoeken. Maar misschien is het ook een onderwerp voor jouw praktische opdracht of profielwerkstuk?

De Scholierenacademie organiseert samen met de faculteiten Lettereneen scholierenmiddag Geschiedenis over:

Roem is van alle tijden

Programma met film en workshops

Op deze geschiedenismiddag krijg je verschillende voorbeelden van roem in de geschiedenis voorgeschoteld in de vorm van lezingen, workshops en film. Neem bijvoorbeeld de Habsburgse keizer Maximiliaan I uit de 16e eeuw die zijn leven lang met een heel PR-team werkte aan eeuwige roem. Het lijkt wel een laat-middeleeuwse vorm van Idols! In de workshops zullen docenten je ook steeds een idee geven hoe je hiermee voor een eigen werkstuk aan de gang kunt gaan. En natuurlijk krijg je door deze middag een beter beeld van wat je kunt verwachten van de studie geschiedenis in Groningen. De middag wordt besloten door een gezellige kerstborrel.  Hou onze website in de gaten voor de precieze invulling van de middag.

Wanneer : woensdag 19 december 2012, 13.00- 16.30 uur

Waar : Academiegebouw, Rijksuniversiteit Groningen (exacte locatie volgt na opgave)

Voor wie : leerlingen 5/6 vwo en hun docenten geschiedenis

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:18

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....