Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Mexico Studies Center ontvangt belangrijke boekdonatie van Mexicaanse ambassadeur

14 november 2012
XVIII Dia de Mexicanistas
XVIII Dia de Mexicanistas

Op 23 november aanstaande organiseert het Mexico Studiecentrum van de Rijksuniversiteit Groningen voor de 18e maal de Día de Mexicanistas. Wetenschappers en diplomaten uit Mexico en Nederland zullen die dag spreken over ‘Mexico and the world: Foreign Policy and the Challenges of an Emergent Power’. Mexico speelt zowel economisch als politiek een steeds grotere rol op het wereldtoneel. Dit jaar is het land voorzitter van de G20. Bijzonder is dat de Mexicaanse ambassadeur in ons land, de heer Eduardo Ibarrola, een feestelijke boekdonatie zal doen aan het Mexico Studiecentrum.

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:47

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...