Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan-Wouter Zwart nieuwe directeur Graduate School for the Humanities

06 november 2012
Jan-Wouter Zwart
Jan-Wouter Zwart

Prof. dr. C.J.W. (Jan-Wouter)Zwart is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per 1 november 2012 benoemd tot directeur van de Graduate School for the Humanities. Hij volgt hiermee prof.dr. Dirk-Jan Wolffram op.

Jan-Wouter Zwart (1960) is sinds 1 juni 2011 adjunct-hoogleraar aan de Faculteit der Letteren. Hij bekleedt de leerstoel Theoretische Taalwetenschap binnen de afdeling Algemene Taalwetenschap .

Zwart is een expert op het gebied van de theoretische linguïstiek, in het bijzonder op het vlak van syntaxis en taaltypologie. Hij studeerde Griekse en Latijnse talen en culturen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Algemene Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1993 promoveerde. Vervolgens werkte hij als docent (Algemene) Taalwetenschap, eveneens aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zwart heeft meerdere NWO subsidies ontvangen voor onderzoek in de theoretische linguïstiek, waarbij in 2004 een subsidie voor Programmatisch Onderzoek: ‘ Dependency in Universal Grammer ’.

Meer informatie: prof.dr. Jan-Wouter Zwart

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.