Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan-Wouter Zwart nieuwe directeur Graduate School for the Humanities

06 november 2012

Prof. dr. C.J.W. (Jan-Wouter)Zwart is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per 1 november 2012 benoemd tot directeur van de Graduate School for the Humanities. Hij volgt hiermee prof.dr. Dirk-Jan Wolffram op.

Jan-Wouter Zwart (1960) is sinds 1 juni 2011 adjunct-hoogleraar aan de Faculteit der Letteren. Hij bekleedt de leerstoel Theoretische Taalwetenschap binnen de afdeling Algemene Taalwetenschap .

Zwart is een expert op het gebied van de theoretische linguïstiek, in het bijzonder op het vlak van syntaxis en taaltypologie. Hij studeerde Griekse en Latijnse talen en culturen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Algemene Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1993 promoveerde. Vervolgens werkte hij als docent (Algemene) Taalwetenschap, eveneens aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zwart heeft meerdere NWO subsidies ontvangen voor onderzoek in de theoretische linguïstiek, waarbij in 2004 een subsidie voor Programmatisch Onderzoek: ‘ Dependency in Universal Grammer ’.

Meer informatie: prof.dr. Jan-Wouter Zwart

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...

 • 20 augustus 2018

  150 Lowlandsbezoekers lallen grenzeloos met Martijn Wieling

  Te midden van al het festivalgedruis tijdens Lowlands op 17, 18 en 19 augustus heeft dr. Martijn Wieling van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoek gedaan naar het effect van alcohol op spraakgebruik. Het is bekend dat alcoholgebruik spraak...