Jan-Wouter Zwart nieuwe directeur Graduate School for the Humanities

06 november 2012

Prof. dr. C.J.W. (Jan-Wouter)Zwart is door het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen per 1 november 2012 benoemd tot directeur van de Graduate School for the Humanities. Hij volgt hiermee prof.dr. Dirk-Jan Wolffram op.

Jan-Wouter Zwart (1960) is sinds 1 juni 2011 adjunct-hoogleraar aan de Faculteit der Letteren. Hij bekleedt de leerstoel Theoretische Taalwetenschap binnen de afdeling Algemene Taalwetenschap .

Zwart is een expert op het gebied van de theoretische linguïstiek, in het bijzonder op het vlak van syntaxis en taaltypologie. Hij studeerde Griekse en Latijnse talen en culturen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Algemene Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1993 promoveerde. Vervolgens werkte hij als docent (Algemene) Taalwetenschap, eveneens aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zwart heeft meerdere NWO subsidies ontvangen voor onderzoek in de theoretische linguïstiek, waarbij in 2004 een subsidie voor Programmatisch Onderzoek: ‘ Dependency in Universal Grammer ’.

Meer informatie: prof.dr. Jan-Wouter Zwart

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:42