Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hongaarse filmavond 13 november - Postcards from Hungary

13 november 2012

The Hungarian Studies at the Finno-Ugric Department continues the series of presenting Hungarian cultural life to wider public in Groningen. This program is organized together with The Language Centre.

On Tuesday November 13, 2012 we show the Hungarian film Konyec (The End, 2007, directed by Gábor Rohonyi), a comic drama, which was appreciated by film critics as well as the public. The film combining humor and bitterness shows the life of a retired couple in contemporary Hungary as it turns to be a Bonnie and Clyde story. The man and the woman are not young and healthy. Their car is not fancy, rather a relic from the good old communist times. Their love story is interwoven with the life of the young police officers, whose task is to arrest them. This easy-going road movie raises some non-easy-going issues. What is crime and what is sin? Is forgiveness always possible? Can we easily move beyond our (personal) history?

The film is introduced by Edit Zsadányi

Time & Location : November 13, 19.00, Acedemiegebouw ,Van der Leeuwzaal, Broerstraat 5, Groningen, (English subtitel).

Entrance: Gratis

Enjoy Hungarian cuisine (Goulash soup, pogacsa, sausage, wine) with Hungarian music in the cozy atmosphere of Cafe Mulder after the movie!

Time& Location: November 13,21.00,Grote Kromme Elleboog 20. Groningen

Entrance: 5 Euro

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.