Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hongaarse filmavond 13 november - Postcards from Hungary

13 november 2012

The Hungarian Studies at the Finno-Ugric Department continues the series of presenting Hungarian cultural life to wider public in Groningen. This program is organized together with The Language Centre.

On Tuesday November 13, 2012 we show the Hungarian film Konyec (The End, 2007, directed by Gábor Rohonyi), a comic drama, which was appreciated by film critics as well as the public. The film combining humor and bitterness shows the life of a retired couple in contemporary Hungary as it turns to be a Bonnie and Clyde story. The man and the woman are not young and healthy. Their car is not fancy, rather a relic from the good old communist times. Their love story is interwoven with the life of the young police officers, whose task is to arrest them. This easy-going road movie raises some non-easy-going issues. What is crime and what is sin? Is forgiveness always possible? Can we easily move beyond our (personal) history?

The film is introduced by Edit Zsadányi

Time & Location : November 13, 19.00, Acedemiegebouw ,Van der Leeuwzaal, Broerstraat 5, Groningen, (English subtitel).

Entrance: Gratis

Enjoy Hungarian cuisine (Goulash soup, pogacsa, sausage, wine) with Hungarian music in the cozy atmosphere of Cafe Mulder after the movie!

Time& Location: November 13,21.00,Grote Kromme Elleboog 20. Groningen

Entrance: 5 Euro

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...