Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Veel belangstelling voor webklassen: schrijf je nu in

11 oktober 2012

Inschrijvingen

Bij bijna alle webklassen is nog ruimte voor aanmeldingen, maar wees er snel bij want sommige bereiken al snel het maximale deelnemersaantal. Zo is bij de webklas geneeskunde inmiddels het maximale aantal deelnemers van 100 bereikt.

Bij de webklassen van populaire studies als Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties en International Business is nog volop ruimte. Nieuw is dit jaar een webklas Geschiedenis. Iedereen weet wat geschiedenis is, maar wat houdt het in om dat te studeren? Ook nieuw is de webklas voor Ruimtelijke Wetenschappen. Deze biedt een unieke kans voor scholieren om zich op een studie in deze richting voor te bereiden.

Wat is een webklas?

Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in Nestor (een elektronische leeromgeving) voor scholieren uit 5 en 6 vwo. Je kunt in zo’n cursus in ongeveer 10 uren (studielasturen) kennismaken met een wetenschappelijke studie door teksten te lezen, opdrachten te maken en met elkaar en de docent te discussiëren. De cursus duurt vier weken. Iedere week neem je stof door en maak je opdrachten.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:59

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....