Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Smaaktest koffie

Wil jij invloed uitoefenen op de kwaliteit van de koffie binnen de RUG voor de komende 5 jaar?
22 oktober 2012

Zo ja, dan willen wij jou graag uitnodigen voor de smaaktest warme dranken op dinsdag 30 oktober.

De smaaktest is onderdeel van de lopende Europese aanbesteding warme dranken automaten. Deze aanbesteding betreft zowel de levering als de verzorging van de warme dranken automaten voor studenten en medewerkers. De beoordeling van de ingediende offertes vindt zowel plaats op prijs als op kwaliteit. Een belangrijk onderdeel van het beoordelen van de kwaliteit is de smaaktest waarbij de zowel de smaak van de warme dranken als het gebruikersgemak van de aangeboden automaten wordt beoordeeld. De beoordeling van de testers, medewerkers en studenten, is dus mede bepalend voor de keuze van de nieuwe leverancier en telt voor 40% mee in de beoordeling van de offertes.

Tijdens de smaaktest zullen er warme dranken automaten van verschillende leveranciers (maximaal 3) worden geplaatst en is het aan de testers om de smaak van de warme dranken en het gebruikersgemak van de automaten te beoordelen. De smaaktest bestaat uit twee onderdelen:

1.       Beoordeling van de smaak van de warme dranken

Er worden door de testers maximaal twee producten beoordeeld. De koffiedrinkers testen in ieder geval de koffie en kunnen daarnaast kiezen uit cappuccino of thee. De niet koffiedrinkers testen alleen de thee. Bij de beoordeling hiervan zijn de automaten en de merken niet zichtbaar voor de testers. De consumpties worden dus “blind” beoordeeld.

2.     Beoordeling van het gebruiksgemak van de automaten

Het bedieningsgemak, de duidelijkheid van het display en de uitstraling van de automaat worden bij het onderdeel gebruiksgemak beoordeeld. Bij de beoordeling hiervan zijn de automaten uiteraard wel zichtbaar voor de testers.

Tijdens de smaaktest zal er nadere uitleg en instructie worden gegeven.

Graag willen je van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze smaaktest. Deze wordt gehouden op dinsdag 30 oktober 2012 in de Weberfoyer van het Harmoniecomplex (gebouw 1313 begane grond). Gedurende deze dag zullen er meerdere test sessies plaatsvinden van ieder ongeveer één uur en er kunnen in totaal circa 100 medewerkers en studenten deelnemen.

Mocht je interesse hebben dan kun je, je opgeven door bijgevoegd opgaveformulier volledig in te vullen en zo spoedig mogelijk te retourneren naar secretariaat.fb@rug.nl. Je ontvangt dan een mail retour met het exacte tijdstip en locatie.

In verband met een goede organisatie is opgave voor de smaaktest noodzakelijk.

Gezien het grote belang van de smaaktest voor de voortgang van de Europese aanbesteding, de leveranciers en voor alle medewerkers en studenten van de RUG is opgave niet vrijblijvend. We rekenen er dan ook op dat je ook daadwerkelijk aanwezig bent in verband met een goed en eerlijk verloop van deze smaaktest en een goed resultaat van deze aanbesteding!

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande dan horen wij dat graag via secretariaat.fb@rug.nl of via telefoonnummer 050-3632626.

Heel graag tot ziens op dinsdag 30 oktober!

Met vriendelijke groet,

Mirjam Amsing, Alma Voerman en Susan Koop
Inkoop- en Contractmanagement

Laatst gewijzigd:14 december 2018 11:44

Meer nieuws