Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Programma interacademiale leerproblemen (NVIAL) 2012 bekend

08 oktober 2012
Het programma voor de interacademiale leerproblemen 2012 (29-30 oktober in GMW) is nu bekend en de online aanmelding voor bijwonen van de interacademiale staat open, zie Interacademiale 2012. Tijdens de interacademiale presenteren voornamelijk jonge onderzoekers over orthopedagogisch onderzoek naar leerproblemen, waaronder ook dit jaar weer veel aandacht voor dyslexie.
De interacademiale is bedoeld als samenwerking tussen de verschillende opleidingen orthopedagogiek met een sectie gericht op leerproblemen. Vooral dag 1 (29 oktober) is open voor deelname vanuit heel GMW, dwz medewerkers en studenten met interesse in lopend onderzoek naar leerproblemen; dag 2 heeft een besloten karakter en is vooral bedoeld voor onderzoekers werkzaam binnen de orthopedagogiek.
De interacademiale leerproblemen wordt jaarlijks georganiseerd, dit jaar door de opleiding Orthopedagogiek (sectie leer- en onderwijsproblemen) van de RUG.
Laatst gewijzigd:03 mei 2017 14:06

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...