Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nico Kwakman over brandstichting Winschoten: 'Zo snel mogelijk daderprofiel ontwikkelen'

04 oktober 2012

Winschoten is op jacht naar de brandstichter(s) die in de nacht van 3 oktober de 17e van een reeks branden in korte tijd stichtte(n). Maar hoe vind je die? Volgens universitair docent strafrecht Nico Kwakman doet de politie er goed aan in de omgeving van de branden te zoeken omdat een pyromaan vaak terugkeert naar de plek waar de brand was. Een pyromaan verricht zijn acties om aandacht te krijgen en gaat daarom terug om te zien wat het effect van de brand is. Zie Editie NL van RTL en het artikel op de RTL-website van 3 oktober 2012. Luister ook naar Knooppunt Kranenbarg van 3 oktober, NCRV radio 2, 'Weer brand in Winschoten, Kan je al spreken van een pyromaan in Winschoten?'

Laatst gewijzigd:17 april 2020 10:33

Meer nieuws