Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nico Kwakman: 'Bram uit ambt gezet, zware sanctie'

30 oktober 2012

Bram Moszkowicz is vandaag uit zijn ambt gezet. De Raad van Discipline deed uitspraak over de zaak die tegen hem werd aangespannen. Volgens de Raad heeft hij te vaak de regels overtreden. Nico Kwakman, docent strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, zegt in een reactie op Ger.nl dat hij de uitspraak van de zitting een zware sanctie vindt.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Michelle Bruijn: 'Als burgemeester werkelijk woning wil sluiten, gebruikt hij zijn bevoegdheid verkeerd'

  De rechtbank moet gaan beslissen of de Almelose vrouw met haar vijf kinderen hun huis moeten verlaten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De corporatie Beter Wonen is niet van plan over haar hart te strijken. Burgemeester Arjen Gerritsen zal evenmin...

 • 16 januari 2019

  Onafhankelijkheid WODC is geschaad

  Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid proberen regelmatig om de inhoud van WODC-onderzoek te beïnvloeden. Belangrijke waarborgen in de relatie tussen JenV en het WODC om oneigenlijke beïnvloeding tegen te gaan schieten bovendien tekort...

 • 15 januari 2019

  Marc Hertogh: Eindoordeel over onafhankelijkheid WODC

  Loopt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de leiband van het departement, of kan het onafhankelijk zijn werk doen? De commissie die zich over die vraag heeft gebogen spreekt zich dinsdag uit.