Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

LifeLines project welcomed its 100 000 participant

19 oktober 2012
LifeLines
LifeLines

The nine year old Yannicken Vierveijzer was the 100 000th participant who joined the LifeLines project - currently the largest medical research project in the Netherlands on 19th September. Lifelines aims to gather impressive volumes of genotype and phenotype data for 165 000 participants in the coming 30 years and use it to advance our knowledge of what factors play major role in the development of diseases that aggravate aging processes. Yannicken's grandmother was the first to sign up for the study. Her daughter followed and not much later she brought her daughters - Yannicken and her two sisters to the LifeLines research center. The possibilities to study successive generations with very similar genetic make-up provides exciting opportunities for exploring the onset of chronic diseases and how external factors influence it. Lifelines is closely collaborating with Target on the development of scalable and secure database environment that will allow researchers to gain access to this valuable data in the years to come.

To read more on this story, click here.

To learn more about LifeLines, visit their website www.lifelines.nl

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:56

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...