Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Humanergy Project @ Maker Faire

24 oktober 2012

Hoe kan je de energie van festivalbezoekers gebruiken? Dat was de opdracht waarmee teams op de Mini Maker Faire Groningen afgelopen zaterdag aan de slag gingen voor de volgende Nacht van Kunst en Wetenschap in 2013. Winnaar werd team RAD-i-CAL die voorstelde om bezoekers energie in een vliegwiel te laten stoppen.

Er waren diverse voorbeelden voor hoe dat zou kunnen (met poortjes, hefbomen, etc. zouden bezoekers het wiel extra slingers kunnen geven). RAD-i-CAL had ook een demonstratiemodel gebouwd die het concept visualiseerde.

Het tweede team Under Pressure had een idee rondom het gebruiken van energie van dansers op een dansvloer vol lucht, vergelijkbaar met zogenaamde ‘koeien-luchtbedden’. De vloer zou door de dansende bezoekers naar beneden bewegen en daarmee een soort ballon leegduwen. De uitgaande luchtstroom kon gebruikt worden om energie mee op te wekken.

Een erg leuke inzending kwam van Vincent Fennis, die festival bezoekers op trampolines wilde laten springen. Door de trampoline uitslag in energie om te zetten (met Piëzo draden) kon je energie opwekken en daarmee bijvoorbeeld licht maken.
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 19 maart 2018

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem