Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Humanergy Project @ Maker Faire

24 oktober 2012

Hoe kan je de energie van festivalbezoekers gebruiken? Dat was de opdracht waarmee teams op de Mini Maker Faire Groningen afgelopen zaterdag aan de slag gingen voor de volgende Nacht van Kunst en Wetenschap in 2013. Winnaar werd team RAD-i-CAL die voorstelde om bezoekers energie in een vliegwiel te laten stoppen.

Er waren diverse voorbeelden voor hoe dat zou kunnen (met poortjes, hefbomen, etc. zouden bezoekers het wiel extra slingers kunnen geven). RAD-i-CAL had ook een demonstratiemodel gebouwd die het concept visualiseerde.

Het tweede team Under Pressure had een idee rondom het gebruiken van energie van dansers op een dansvloer vol lucht, vergelijkbaar met zogenaamde ‘koeien-luchtbedden’. De vloer zou door de dansende bezoekers naar beneden bewegen en daarmee een soort ballon leegduwen. De uitgaande luchtstroom kon gebruikt worden om energie mee op te wekken.

Een erg leuke inzending kwam van Vincent Fennis, die festival bezoekers op trampolines wilde laten springen. Door de trampoline uitslag in energie om te zetten (met Piëzo draden) kon je energie opwekken en daarmee bijvoorbeeld licht maken.
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...