Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Humanergy Project @ Maker Faire

24 oktober 2012

Hoe kan je de energie van festivalbezoekers gebruiken? Dat was de opdracht waarmee teams op de Mini Maker Faire Groningen afgelopen zaterdag aan de slag gingen voor de volgende Nacht van Kunst en Wetenschap in 2013. Winnaar werd team RAD-i-CAL die voorstelde om bezoekers energie in een vliegwiel te laten stoppen.

Er waren diverse voorbeelden voor hoe dat zou kunnen (met poortjes, hefbomen, etc. zouden bezoekers het wiel extra slingers kunnen geven). RAD-i-CAL had ook een demonstratiemodel gebouwd die het concept visualiseerde.

Het tweede team Under Pressure had een idee rondom het gebruiken van energie van dansers op een dansvloer vol lucht, vergelijkbaar met zogenaamde ‘koeien-luchtbedden’. De vloer zou door de dansende bezoekers naar beneden bewegen en daarmee een soort ballon leegduwen. De uitgaande luchtstroom kon gebruikt worden om energie mee op te wekken.

Een erg leuke inzending kwam van Vincent Fennis, die festival bezoekers op trampolines wilde laten springen. Door de trampoline uitslag in energie om te zetten (met Piëzo draden) kon je energie opwekken en daarmee bijvoorbeeld licht maken.
Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:12

Meer nieuws