Studenten en hoogleraren geven Wijsbegeerte RUG alweer de eerste plaats

Elsevier Beste Studies 2012
04 oktober 2012
Elsevier weekblad 29 sept '12

In de jaarlijkse Beste Studies special van Elsevier Weekblad scoort onze faculteit opnieuw (drie jaar op rij!) een dubbele eerste plaats in de Faculty Rating: zowel hoogleraren als studenten vinden Wijsbegeerte in Groningen de beste keus.

Studenten

Onze opleiding als geheel scoort een 8 (Utrecht komt op de tweede plaats met een 7,5; het gemiddelde is 6,9). Docenten krijgen van studenten een 8,9! Scores voor de overige categorieën: Faciliteiten: 8,2; Onderwijs: 7,6; Inrichting opleiding: 7,4; Toetsing: 8,1; Organisatie en communicatie: 7,6.

Hoogleraren

Onze bacheloropleiding, docenten en wetenschappelijke publicaties worden door hoogleraren als hoogste beoordeeld (nr. 1). 34 procent van de hoogleraren stemde op ons om op de eerste plaats te komen. (26% stemde voor Utrecht - zij werden tweede).

Achtergrond

Elsevier en onderzoeksinstituut ResearchNed onderzoeken elk jaar de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs. Het onderzoek bestaat uit twee enquêtes. Hoogleraren en universitair hoofddocenten is gevraagd om de beste opleiding in hun vakgebied te kiezen. Studenten beoordeelden hun eigen opleiding. Aan het onderzoek werkten dit jaar 170.000 studenten en 2000 hoogleraren en universitair hoofddocenten mee.

Let op de rode cijfertjes: twee keer een 1 (eerste plaats) voor Groningen! (p.80 nr 39)
Laatst gewijzigd:07 juni 2016 14:51