Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zwart-Wit: een dubbele blik op migratie - UITGESTELD

17 oktober 2012
Een collegezaal in het centrum van Groningen
Een collegezaal in het centrum van Groningen

Het aangekondigde Dubbelcollege moet helaas worden uitgesteld tot begin volgend jaar. Alle deelnemers die zich al wel hadden opgegeven hebben hiervan bericht gehad. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de Scholierenacademie.

Dubbelcollege Godsdienstwetenschap en Sociologie over religieuze en culturele diversiteit

Wanneer: Uitgesteld tot februari 2013

Waar: Binnenstad Groningen [exacte locatie wordt later bekend gemaakt]

Tijd:

Voor wie: leerlingen uit 4/5/6 VWO en hun docenten

Aanmelden via: een e-mail naar scholierenacademie@rug.nl, ovv. 'Dubbelcollege'.

VWO-Scholieren

In het komende voorjaar organiseert de RUG Scholierenacademie een ‘Dubbelcollege’, gegeven door een docent van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap en een professor van de opleiding Sociologie. Het doel van dit college is om VWO-scholieren kennis te laten maken met universitaironderwijs en om verrassende verbanden binnen de wetenschap te laten zien.

Globalisering

De colleges zullen in het teken staan van globalisering en vinden plaats op dinsdag middag van 14.00 tot 16.30 uur.

Het eerste college zal gegeven worden door professor dr. Andreas Flache, een expert op het gebied van sociologie. Hij zal spreken over immigratie en zwart-wit denken in onze maatschappij. Het tweede college wordt gegeven door dr. Kim Knibbe, zij zal spreken over religie van migrantengroepen zowel in thuisland als in Europa.

Uitnodiging

Bij deze nodigen wij u van harte uit om deze middag deel te nemen aan dit dubbelcollege. De RUG biedt u graag een platform waar scholieren kennismaken met de mogelijkheden om te studeren aan de universiteit.

Docenten en scholieren kunnen zich aanmelden met een e-mail naar scholierenacademie@rug.nl, ovv 'Dubbelcollege'.

Dubbelcolleges

De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een reeks dubbelcolleges aan, waarbij onderzoekers en docenten van verschillende opleidingen en faculteiten aan scholieren laten zien waar hun vakgebied voor staat. Vooral voor scholieren die moeite hebben te kiezen levert dit vaak verrassende inzichten in de mogelijkheden die de wetenschap de bieden heeft.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 12:17

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...