2 november expert meeting: “Europa: An Ever Closer Union?”

24 oktober 2012

Nadat Nederland en Frankrijk in 2005 ‘nee’ antwoordde op het voorstel om tot een constitutie voor Europa te komen, leek een hechte eenheid tussen de volken van Europa vrijwel onbereikbaar geworden. Toch is het nog steeds het voornaamste doel van de Europese Unie. Kan dit ideaal wel gerealiseerd worden? En kan een constitutie daarbij een rol spelen?

Datum: Vrijdag 2 november 2012, 11-00 tot 17.00 uur
Plaats: Hanze Sociëteit, Oude Boteringestraat 19, Groningen
Aanmelding: Voor 30 oktober via r.g.p.peters@rug.nl
Toegang: Gratis

Op 2 november buigen Frank Ankersmit (Emeritus intellectuele en theoretische geschiedenis) en Gareth Davies (Hoogleraar Europees recht) zich over deze vraag vanuit het perspectief van Constituties, Geschiedenis en Retorica. Daarnaast zullen enkele deelnemers aan het NWO project 'Contested Constitutions' verslag doen van hun onderzoek naar de rol van constituties bij het construeren van politieke entiteiten. Hierbij zal ook de reactie van Nederland op het proces van Europese constitutionalisering aan de orde komen.

Keynotesprekers: Gareth Davies en Frank Ankersmit
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:34