Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

2 november expert meeting: “Europa: An Ever Closer Union?”

24 oktober 2012

Nadat Nederland en Frankrijk in 2005 ‘nee’ antwoordde op het voorstel om tot een constitutie voor Europa te komen, leek een hechte eenheid tussen de volken van Europa vrijwel onbereikbaar geworden. Toch is het nog steeds het voornaamste doel van de Europese Unie. Kan dit ideaal wel gerealiseerd worden? En kan een constitutie daarbij een rol spelen?


Datum: Vrijdag 2 november 2012, 11-00 tot 17.00 uur
Plaats: Hanze Sociëteit, Oude Boteringestraat 19, Groningen
Aanmelding: Voor 30 oktober via r.g.p.peters@rug.nl
Toegang: Gratis

Op 2 november buigen Frank Ankersmit (Emeritus intellectuele en theoretische geschiedenis) en Gareth Davies (Hoogleraar Europees recht) zich over deze vraag vanuit het perspectief van Constituties, Geschiedenis en Retorica. Daarnaast zullen enkele deelnemers aan het NWO project 'Contested Constitutions' verslag doen van hun onderzoek naar de rol van constituties bij het construeren van politieke entiteiten. Hierbij zal ook de reactie van Nederland op het proces van Europese constitutionalisering aan de orde komen.

Keynotesprekers: Gareth Davies en Frank Ankersmit
Keynotesprekers: Gareth Davies en Frank Ankersmit
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:34

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.