Letterenmasters positief beoordeeld in De beste studies van weekblad Elsevier

04 oktober 2012

Studenten zijn tevreden over de masterprogramma’s die de Faculteit der Letteren aanbiedt. De masterprogramma’s Journalistiek en Communicatie- en Informatiewetenschappenzijn door studenten beoordeeld als beste van Nederland in het onderzoek ‘De beste studies’ 2012 van weekblad Elsevier.

Zeer tevreden over docenten en faciliteiten

In het onderzoek ‘De beste studies’ beantwoordde studenten vragen over vijf facetten van hun opleiding. Journalistiek (Mediastudies) staat met stip op nummer één. Studenten zijn meer dan tevreden over de docenten en de inrichting van de opleiding. Ook op het gebied van de aanwezige faciliteiten scoort Journalistiek in Groningen significant hoger dan de andere vier deelnemende universiteiten.

Studenten Communicatie- en informatiewetenschappen in Groningen zijn meer tevreden over hun studie dan aan de vier andere instellingen waar de dezelfde studie wordt aangeboden. Zij zijn het meest te spreken over de faciliteiten, de wijze van toetsing en over de inrichting van de opleiding. Daardoor kreeg de opleiding net als de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen van de Radboud Universiteit van Nijmegen de hoogste waardering van de in totaal vijf universiteiten die deze opleiding aanbieden.

Slechts een klein deel van de masterprogamma’s van de Faculteit der Letteren is in het Elsevieronderzoek beoordeeld.

Onderzoek ‘De beste studies’

In de 18e editie van het onderzoek ‘De beste studies’ van weekblad Elsevier is gebaseerd op de Nationale Studentenenquete (NSE) van onderzoeksinstituut ResearchNed waarin 141 bachelor- en 287 masteropleidingen worden vergeleken. Elsevier probeert daarmee aspirant studenten essentiële informatie aan te bieden om een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken. Ruim 170.000 bachelor- en masterstudenten beoordeelden hun opleiding op vijf facetten: de aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij afdeling Communicatie van de Faculteit der Letteren, info.let@rug.nl . Voor uitgebreide informatie over het onderzoek kunt u terecht op de website van Elsevier .

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:40