Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten heel tevreden over Letterenbachelors volgens 'De beste studies' van weekblad Elsevier

04 oktober 2012

Voor een Letterenstudie moet je in Groningen zijn! Dat blijkt uit het onderzoek ´De beste studies’ 2012 van weekblad Elsevier. Maar liefste 90 procent van alle bacheloropleidingen binnen de faculteit behoren tot de beste twee van Nederland.

De bacheloropleidingen Archeologie, Romaanste talen en culturen, Scandinavische talen en culturen en Informatiekunde zijn door studenten beoordeeld als beste van Nederland. Ook andere opleidingen van de Faculteit der Letteren kwamen goed uit de bus: veel van hen eindigden op de tweede plek boven soortgelijke opleidingen die door universiteiten elders worden aangeboden. De bacheloropleidingen Communicatie- en Informatiewetenschappen, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Duitse, Engelse en Nederlandse taal en cultuur behaalden een zilveren plak.

Meest tevreden over docenten en faciliteiten

In het onderzoek beantwoordde studenten vragen over vijf facetten van hun opleiding. Daarbij waren de studenten vooral tevreden over de docenten, de kwaliteit van het onderwijs en over de aanwezige faciliteiten. De bacheloropleiding Geschiedenis scoorde op het gebied van de aanwezige faciliteiten zelfs ver boven het landelijk gemiddelde.

Onderzoek ‘De beste studies’

In de 18e editie van het onderzoek ‘De beste studies’ van weekblad Elsevier is gebaseerd op de Nationale Studentenenquete (NSE) van onderzoeksinstituut ResearchNed waarin 141 bachelor- en 287 masteropleidingen worden vergeleken. Elsevier probeert daarmee aspirant studenten essentiële informatie aan te bieden om een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken. Ruim 170.000 bachelor- en masterstudenten beoordeelden hun opleiding op vijf facetten: de aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij afdeling Communicatie van de Faculteit der Letteren, info.let@rug.nl . Voor uitgebreide informatie over het onderzoek kunt u terecht op de website van Elsevier.
Laatst gewijzigd:28 oktober 2016 23:31

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.