Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten heel tevreden over Letterenbachelors volgens 'De beste studies' van weekblad Elsevier

04 oktober 2012

Voor een Letterenstudie moet je in Groningen zijn! Dat blijkt uit het onderzoek ´De beste studies’ 2012 van weekblad Elsevier. Maar liefste 90 procent van alle bacheloropleidingen binnen de faculteit behoren tot de beste twee van Nederland.

De bacheloropleidingen Archeologie, Romaanste talen en culturen, Scandinavische talen en culturen en Informatiekunde zijn door studenten beoordeeld als beste van Nederland. Ook andere opleidingen van de Faculteit der Letteren kwamen goed uit de bus: veel van hen eindigden op de tweede plek boven soortgelijke opleidingen die door universiteiten elders worden aangeboden. De bacheloropleidingen Communicatie- en Informatiewetenschappen, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Duitse, Engelse en Nederlandse taal en cultuur behaalden een zilveren plak.

Meest tevreden over docenten en faciliteiten

In het onderzoek beantwoordde studenten vragen over vijf facetten van hun opleiding. Daarbij waren de studenten vooral tevreden over de docenten, de kwaliteit van het onderwijs en over de aanwezige faciliteiten. De bacheloropleiding Geschiedenis scoorde op het gebied van de aanwezige faciliteiten zelfs ver boven het landelijk gemiddelde.

Onderzoek ‘De beste studies’

In de 18e editie van het onderzoek ‘De beste studies’ van weekblad Elsevier is gebaseerd op de Nationale Studentenenquete (NSE) van onderzoeksinstituut ResearchNed waarin 141 bachelor- en 287 masteropleidingen worden vergeleken. Elsevier probeert daarmee aspirant studenten essentiële informatie aan te bieden om een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken. Ruim 170.000 bachelor- en masterstudenten beoordeelden hun opleiding op vijf facetten: de aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij afdeling Communicatie van de Faculteit der Letteren, info.let@rug.nl . Voor uitgebreide informatie over het onderzoek kunt u terecht op de website van Elsevier.
Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:40

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.