600 bezoekers op open dag

22 oktober 2012
Open dag 2012

De open dag op zondag 21 oktober was zeer succesvol. Ongeveer 600 bezoekers wisten de weg naar het KVI te vinden. Daar konden ze rondlkijken bij de AGOR-deeltjesversneller, verschillende onderzoeksgroepen en technische afdelingen. In twee lezingen werd uitleg gegeven over het Higgs-deeltjes en de sterke kernkracht. Voor het gebouw gaven wielrenners van studentenwielerclub Tandje Hoger een demonstratie van het Dopplereffect. De lichtsnelheid werd gemeten met behulp van lasers en - in de Discovery truck naast het KVI - in geraspte kaas in een magnetron. Kinderen konden een puzzeltocht doen en hun eigen radiootje in elkaar solderen. De hele middag was het bij het KVI een gezellige drukte.

Net als vorig jaar maakte de open dag van het KVI onderdeel uit van "Zpannend Zernike", de campusbrede open dag van het Zerniketerrein van de Rijksuniversiteit Groningen, en van Oktober Kennismaand.

> Fotoreportage

Laatst gewijzigd:31 oktober 2016 11:58