Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Dimitry Kochenov to Moderate the Roundtables of EU Overseas Leaders

12 September 2012

Following an invitation of the Premier of the Government of Greenland, Prof. Dimitry Kochenov, Chair in EU Constitutional Law, will be moderating three roundtables of the Heads of the Overseas Countries and Territories of the European Union at the upcoming EU Overseas Countries and Territories Association (OCTA) ministerial conference in Ilulissat, Greenland this September. The OCTA meeting will also be attended by EU Commissioner Andris Piebalgs.

It is the first time an academic is invited by the EU’s Overseas leaders to act in such capacity and is a sign of recognition of the important research on the EU’s Overseas conducted at the Department of European and Economic Law, which now plays a leading role on this issue in Europe alongside French institutions.  Prof. Kochenov will spend a week in Greenland and present his edited volume on ‘EU Law of the Overseas’ – the first book in English on this subject – to the leaders of the Associated Countries and Territories.

Last modified:04 July 2014 9.33 p.m.

More news

 • 16 January 2019

  Michelle Bruijn: 'Als burgemeester werkelijk woning wil sluiten, gebruikt hij zijn bevoegdheid verkeerd'

  De rechtbank moet gaan beslissen of de Almelose vrouw met haar vijf kinderen hun huis moeten verlaten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De corporatie Beter Wonen is niet van plan over haar hart te strijken. Burgemeester Arjen Gerritsen zal evenmin...

 • 16 January 2019

  Onafhankelijkheid WODC is geschaad

  Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid proberen regelmatig om de inhoud van WODC-onderzoek te beïnvloeden. Belangrijke waarborgen in de relatie tussen JenV en het WODC om oneigenlijke beïnvloeding tegen te gaan schieten bovendien tekort...

 • 15 January 2019

  Marc Hertogh: Eindoordeel over onafhankelijkheid WODC

  Loopt het onderzoeksinstituut van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de leiband van het departement, of kan het onafhankelijk zijn werk doen? De commissie die zich over die vraag heeft gebogen spreekt zich dinsdag uit.