Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sanne Parlevliet vertelt in Unifocus over de boodschap van kinderboeken

28 september 2012

In het kader van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) vertelt Sanne Parlevliet (Pedagogiek) in Unifocus (het videomagazine van de RUG) over de boodschap van kinderboeken. De geschiedenis van Nederland wordt steeds opnieuw naverteld aan volgende generaties. Onder andere via historische kinderboeken, waarin feiten worden vermengd met fictie. Kinderboeken spelen zo een rol bij de socialisatie van kinderen.

Sanne Parlevliet onderzoekt welke beelden van Nederland en het Nederlanderschap kinderen in de afgelopen twee eeuwen via kinderboeken kregen aangereikt om zich mee te identificeren. Ze kreeg hiervoor in juli een prestigieuze Veni-subsidie .

Het interview is te zie op www.unifocus.nl

Curriculum Vitae

Sanne Parlevliet (Groningen, 1977) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze verrichtte haar onderzoek bij het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek Groningen en de afdeling Nederlands van de RUG. In het programma ‘Building on the past’ kreeg zij tevens een Marie Curie-beurs toegekend. Parlevliet promoveert bij prof.dr. G.J. Dorleijn en prof.dr. B.A.M. Ramakers. De titel van haar proefschrift luidt: “Meesterwerken met ezelsoren. Bewerkingen van literaire klassiekers voor kinderen 1850-1950”. Een handelseditie verschijnt eind november bij Uitgeverij Verloren te Hilversum.

Voor meer informatie:

http://www.rug.nl/corporate/nieuws/archief/archief2009/persberichten/180_09

Laatst gewijzigd:29 september 2015 13:39

Meer nieuws