NSE 2012: deskundige docenten, uitstekend niveau, goede sfeer

24 september 2012

De Nederlandse Studenten Enquête 2012 laat opnieuw zien dat onze studenten zeer tevreden zijn over ons onderwijs.

De scores konden variëren van 1 (zeer ontevreden) tot 5 (zeer tevreden). Een gemiddelde score ligt tussen de 3,0 en 3,5. De studie in het algemeen krijgt aan Faculteit Wijsbegeerte een 4,21. Op ongeveer de helft van de vragen geven studenten onze faculteit hogere scores dan gemiddeld aan de RUG.

Inhoud en docenten

Het hoogst scoren aan de Faculteit Wijsbegeerte de inhoud van de studie (niveau van de opleiding (4,37), mate waarin die stimulerend is (4,37) en inhoudelijke kwaliteit van het studiemateriaal (4,30) en daarnaast de docenten: hun inhoudelijke deskundigheid (4,68), bereikbaarheid buiten contacturen (4,21) en mate waarin zij inspirerend zijn (4,25).

Het laagst (2,81) scoren de restauratieve voorzieningen en verder kan de voorbereiding op de beroepsloopbaan (2,94) beter.

Kritisch en analytisch denken

Volgens studenten wijsbegeerte leer je bij ons het best een kritische houding aannemen (4,5), conclusies onderbouwen (4,41), argumenteren en redeneren (4,44) en analytisch denken (4,49).

Onze studenten waarderen de sfeer (4,43) en zouden de opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega's (4,38).

Meer informatie

Zie voor een samenvatting van de scores van de RUG het UK-bericht van 20 september, waarin onze faculteit ook apart genoemd wordt: "Vooral de studenten van de faculteiten Wijsbegeerte en Godgeleerdheid zijn tevreden over hun opleiding."

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 14:47