Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

KiVa antibullying program by Groningen sociologists implemented in Dutch primary schools

04 september 2012

After more than one and a half years of preparation (by ICS Groningen colleagues René Veenstra, Gijs Huitsing, Beau Oldenburg, Rozemarijn van der Ploeg, Femke Munniksma, Miranda Sentse and others) Dutch primary schools have started implementing the KiVa antibullying program this Summer. See this  video broadcast of the regional television station Omroep Brabant about a school in Bavel where a KiVa kick-off was organized.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:33

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Werkverstoringen schaden het welzijn van de werknemer

  Werkverstoringen zijn typische stressveroorzakers in de hedendaagse organisaties. Ze komen in diverse vormen zoals binnenkomende e-mails, telefoongesprekken, computerstoringen, collega's die advies vragen of langskomen voor een praatje. Uit een recent...

 • 13 maart 2019

  Groningers vertalen unieke IDS-2 intelligentietest naar Nederlands situatie

  De IDS-2 is wereldwijd de eerste test die de belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen en jongeren tussen de 5 en 20 jaar met één instrument in kaart brengt. Van de van oorsprong Zwitserse test is sinds begin december 2018 ook een Nederlandse...