Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Vermaard socioloog Helmut Willke spreekt bij afscheid van Jaap den Hollander

28 september 2012

Afscheidssymposium Jaap den Hollander 'Geschiedenis en Theorie'

Ter ere van het afscheid van Jaap den Hollander, docent van de afdeling Geschiedenis, wordt op 28 september a.s. van 13.00 tot 17.00 uur een symposium georganiseerd. Den Hollander heeft de afgelopen vier decennia honderden historici in het vak geschiedenis geïntroduceerd en begeleid. Het symposium gaat dan ook over het favoriete thema van den Hollander: Geschiedenis en theorie. Speciaal genodigde is de internationaal gerenommeerde socioloog Helmut Willke. Willke verzorgt een lezing over 'The historian as a symbolical analyst'; over de relatie tussen systeemtheorie en geschiedbeoefening. Hij wordt gevolgd door Frank Ankersmit, Marijn Molema en Rik Peters. Tot slot zal Jaap den Hollander zelf het woord tot het publiek richten.

Datum: vrijdag 28 september 13.00 tot 17.00 uur
Plaats: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen
Aanmelding: Rik Peters r.g.p.peters rug.nl
Toegang gratis

The historian as a symbolic analyst

Helmut Willke, Zeppelin Universität Friedrichhafen, is één van de belangrijkste sociale wetenschappers van deze tijd. Afkomstig uit de beroemde Bielefelder school waar hij tot 2002 doceerde, heeft hij internationaal naam gemaakt in de systeemtheorie, staatstheorie en in de theorie van de global governance. Over deze onderwerpen heeft hij talloze publicaties op zijn naam staan waaronder het driedelige standaardwerk Systemtheorie (2000), Smart Governance: Governing the Global Knowledge Society (2007) en Governance in a disenchanted world: the end of moral society (2010).

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:39

Meer nieuws

 • 06 juli 2021

  Highlights elektronische collectie: Taal en Literatuur

  In de serie Highlights elektronische collectie deze maand interessante titels voor Taal en Literatuur

 • 18 juni 2021

  Tentoonstelling: tastbare bewijzen in incunabelen

  In de oudste collecties van de Universiteitsbibliotheek Groningen bevinden zich de incunabelen, de ‘eerste generatie’ gedrukte boeken (gedrukt voor 1501). Deze indrukwekkende bijbels, zorgvuldig gedrukte klassieke teksten en bescheiden devotionele...

 • 09 juni 2021

  Coronacrisis heeft blijvend effect op nieuwsgebruik

  Nieuws en journalistiek bieden houvast in onzekere tijden. Aanvankelijk braken televisiejournaals, kranten en nieuwssites na het uitbreken van de COVID-19-pandemie begin 2020 record na record. Maar zijn zulke nieuwe nieuwsgewoonten blijvend?