Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bestrijding van verstekelingen in het zeemilieu

20 september 2012
Karin Ree van de Bèta Wetenschapswinkels heeft samen met twee collega's een artikel geschreven in Milieu Dossier. Het artikel gaat over niet-inheemse soorten in lokale zeeën: tussen 1900 en 2000 zijn er bijvoorbeeld in de Noordzee 150 niet-inheemse dieren aangetroffen. Deze invasie is een grote bedreiging voor de biodiversiteit en lever ook nog eens economische schade op. Hier kunt u het artikel lezen.
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...