Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoek Geneeskunde en Volksgezondheid: Weerbaarheidstraining  voor mensen met een verstandelijke beperking

20 september 2012

Sociologiestudente Leoni van Schaik heeft voor de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid onderzoek gedaan naar weerbaarheidstrainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze keek naar de invloed van verschillende factoren op de intentie van cliënten van NOVO (een Groningse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking) om aan de weerbaarheidstraining van NOVO deel te nemen. Het hele rapport en de samenvatting zijn te downloaden.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...