Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Onderzoek Geneeskunde en Volksgezondheid: Weerbaarheidstraining  voor mensen met een verstandelijke beperking

20 september 2012

Sociologiestudente Leoni van Schaik heeft voor de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid onderzoek gedaan naar weerbaarheidstrainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze keek naar de invloed van verschillende factoren op de intentie van cliënten van NOVO (een Groningse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking) om aan de weerbaarheidstraining van NOVO deel te nemen. Het hele rapport en de samenvatting zijn te downloaden.

Laatst gewijzigd:05 april 2019 12:13

Meer nieuws

 • 11 oktober 2019

  Down Under met Top Dutch (update)

  Na twee jaar hard werken stond het Groningse Top Dutch Solar Racing team zondag 13 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool, de RUG en het Noorderpoort. Afgelopen...

 • 08 oktober 2019

  Walvissen op de korrel

  Genetica, daar had hij als student een hekel aan. En walvissen waren ook niet direct zijn lievelingsdieren. Toch is Per Palsbøll nu een wereldwijd expert in de genetica van walvissen. De man die genetische tagging introduceerde om individuele walvissen...

 • 03 oktober 2019

  Nieuwe leningvoorwaarden kunnen beschermen tegen overbevissing

  In de financiële sector zijn twee hervormingen mogelijk die de overgang naar een duurzame visserij kunnen versnellen. Het introduceren van duurzaamheidscriteria in de voorwaarden voor leningen en beursnotering zal de druk op het zeeleven verminderen...