Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoek Geneeskunde en Volksgezondheid: Weerbaarheidstraining  voor mensen met een verstandelijke beperking

20 september 2012

Sociologiestudente Leoni van Schaik heeft voor de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid onderzoek gedaan naar weerbaarheidstrainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze keek naar de invloed van verschillende factoren op de intentie van cliënten van NOVO (een Groningse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking) om aan de weerbaarheidstraining van NOVO deel te nemen. Het hele rapport en de samenvatting zijn te downloaden.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...