Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoek Geneeskunde en Volksgezondheid: Weerbaarheidstraining  voor mensen met een verstandelijke beperking

20 september 2012

Sociologiestudente Leoni van Schaik heeft voor de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid onderzoek gedaan naar weerbaarheidstrainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze keek naar de invloed van verschillende factoren op de intentie van cliënten van NOVO (een Groningse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking) om aan de weerbaarheidstraining van NOVO deel te nemen. Het hele rapport en de samenvatting zijn te downloaden.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:41

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.