Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groot succes voor Target en het Infoversum tijdens het Noorderzon festival

27 augustus 2012

Met meer dan 6000 bezoekers, was ook dit jaar Qu3 op het Noorderzon festival te Groningen een groot succes. De gezamenlijke expositie van Target, het Kapteyn Instituut, ASTRON en het Infoversum, werd enthousiast bezocht. De webcam waarmee donkere materie 'gezien' kon worden en de koptelefoon waarmee men - met dank aan de Baryon Acoustic Oscillations van de band Only Enemies Leave Roses - geluid uit het heelal, veroorzaakt door de Oerknal, kon beluisteren, wekte een grote belangstelling bij jong en oud. Meest populair was echter de 4.6 miljard jaar oude meteoriet, gevonden in Argentinië en tijdens de expostie in bruikleen van het Universiteitsmuseum.

Ook werden de plannen voor het Infoversum - een 3D full dome theater, dat in het najaar van 2013 haar deuren opent - vertoond. Middels de onlangs uitgebrachte teaser maakten de bezoekers alvast kennis met fascinerende beelden, die met de nieuwste visualisatie technieken voor dome theaters, een groot publiek zullen trekken.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...