Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groot succes voor Target en het Infoversum tijdens het Noorderzon festival

27 augustus 2012

Met meer dan 6000 bezoekers, was ook dit jaar Qu3 op het Noorderzon festival te Groningen een groot succes. De gezamenlijke expositie van Target, het Kapteyn Instituut, ASTRON en het Infoversum, werd enthousiast bezocht. De webcam waarmee donkere materie 'gezien' kon worden en de koptelefoon waarmee men - met dank aan de Baryon Acoustic Oscillations van de band Only Enemies Leave Roses - geluid uit het heelal, veroorzaakt door de Oerknal, kon beluisteren, wekte een grote belangstelling bij jong en oud. Meest populair was echter de 4.6 miljard jaar oude meteoriet, gevonden in Argentinië en tijdens de expostie in bruikleen van het Universiteitsmuseum.

Ook werden de plannen voor het Infoversum - een 3D full dome theater, dat in het najaar van 2013 haar deuren opent - vertoond. Middels de onlangs uitgebrachte teaser maakten de bezoekers alvast kennis met fascinerende beelden, die met de nieuwste visualisatie technieken voor dome theaters, een groot publiek zullen trekken.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...