Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groot succes voor Target en het Infoversum tijdens het Noorderzon festival

27 augustus 2012

Met meer dan 6000 bezoekers, was ook dit jaar Qu3 op het Noorderzon festival te Groningen een groot succes. De gezamenlijke expositie van Target, het Kapteyn Instituut, ASTRON en het Infoversum, werd enthousiast bezocht. De webcam waarmee donkere materie 'gezien' kon worden en de koptelefoon waarmee men - met dank aan de Baryon Acoustic Oscillations van de band Only Enemies Leave Roses - geluid uit het heelal, veroorzaakt door de Oerknal, kon beluisteren, wekte een grote belangstelling bij jong en oud. Meest populair was echter de 4.6 miljard jaar oude meteoriet, gevonden in Argentinië en tijdens de expostie in bruikleen van het Universiteitsmuseum.

Ook werden de plannen voor het Infoversum - een 3D full dome theater, dat in het najaar van 2013 haar deuren opent - vertoond. Middels de onlangs uitgebrachte teaser maakten de bezoekers alvast kennis met fascinerende beelden, die met de nieuwste visualisatie technieken voor dome theaters, een groot publiek zullen trekken.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...