Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Professor Spierdijk: "Gezonder eten bevorderen moet via de juiste prijsprikkels"

27 augustus 2012

Waarom is ongezond eten goedkoop en gezond eten duur? Op reis in de VS weet econoom Laura Spierdijk geen logische verklaring. Immers: evenals duur groente en fruit, wordt goedkoop fastfood uiteindelijk ook van landbouwproducten gemaakt. Volgens Spierdijk is de prijs van voedsel essentieel in het bevorderen van gezond eten. Economen moeten nu gaan onderzoeken of en hoe belastingen en kortingen hierbij kunnen helpen.

► Lees Spierdijks blog "Piekeren over Prijzen" nu op FEBlog

Laatst gewijzigd:08 februari 2018 13:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...