Twee Veni-subsidies: Sylvia Wenmackers en Sander de Boer

23 juli 2012

Met veel plezier kondigen we aan dat de NWO aan twee van onze onderzoekers een Veni-subsidie heeft toegekend.

Inexactness in the exact sciences

Sylvia Wenmackers van de vakgroep Theoretische Filosofie met haar project getiteld: 'Inexactness in the exact sciences''
Korte samenvatting:

Speling in het wetenschappelijke raderwerk

Elk raderwerk heeft speling nodig om te kunnen draaien. Natuurwetenschappers beschrijven de wereld met exacte wiskunde, maar ze beschikken ook over speling: meetfouten, benaderingen en idealisaties. Dit project zoekt naar een overkoepelende beschrijving van deze speling in termen van infinitesimalen.

The ambivalent imagination

Sander de Boer van de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie met zijn project getiteld: 'The ambivalent imagination: 1500 - 1650''.
Korte samenvatting:

De (on)redelijke verbeeldingskracht

Hoe verhoudt onze verbeeldingskracht zich tot ons verstand? Volgens veel middeleeuwse filosofen is al ons denken afhankelijk van beelden. Maar volgens veel vroegmoderne filosofen vormt de verbeeldingskracht juist een groot gevaar voor het denken. Dit project onderzoekt hoe en waarom de verbeeldingskracht haar oude status verloor.

Overzicht toekenningen NWO Veni juli 2012

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 14:41