Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

GMW-ers in finale Academische Jaarprijs 2012

17 juli 2012

Aan de finale van de Academische Jaarprijs 2012 doen dit jaar enkele GMW medewerkers mee. Promovendus Wieke Dalenberg (basiseenheid ontwikkelingspsychologie) en Claudi Bockting (basiseenheid klinische psychologie) maken, samen met enkele psychologiestudenten, deel uit van het Team LovetoKnow. Team LovetoKnow is een gezamenlijk initatief van onderzoekers, promovendi en studenten van de RUG en het UMCG en staat onder leiding van prof. dr. Gert ter Horst (Directeur Neuroimaging Centrum).

Het team LovetoKnow wil in 2013 met een reizende tentoonstelling (de Loveboat) door Nederland trekken om op interactieve wijze scholieren en andere belangstellenden meer te leren over wetenschappelijk onderzoek over de liefde.

De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling om wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren. Organisaties die bij deze prijs betrokken zijn: VPRO, NTR (televisieprogramma LABYRINTH), NWO, KNAW en NRC Handelsblad.

Naast Wieke Dalenberg en Claudi Bockting zijn o.a. de psychologiestudenten Camilla de Jong, Lea Labbarian, Eline Roodakker en Djoeke van der Velde actief in het team.


Laatst gewijzigd:15 januari 2018 16:36

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...