Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tamás Vonyó wins global dissertation prize from International Economic History Association

23 juli 2012
Tamás Vonyó
Tamás Vonyó

Quantitative economic historian dr. Tamás Vonyó of the University of Groningen has won the triennial dissertation prize of the International Economic History Association. His prizewinning thesis on the role of post-war reconstruction in the West German economic miracle was written at the University of Oxford between 2007 and 2010.

The jury of the International Economics History Association praised Vonyó's thesis for its depth of investigation and for having introduced rigorous quantitative analysis into an important historical debate. The dissertation prize of 250 Euro was handed to Vonyó last week during the closing ceremony of the 16th World Economic History Congress in Stellenbosch, South Africa.

Honoured

“The prize came somewhat as a surprise”, says Vonyó, “which gradually turned into a sense of accomplishment. Having been honoured with such a prestigious award gives me further motivation to make important contributions to research in economic history”.

Vonyó specializes in growth and development and is currently involved in a research project funded by the Dutch National Research Council on comparative labour-productivity performance in European manufacturing in the first half of the twentieth century. His personal research interests include: modern German economic history, the history of economic growth, the determinants of long-run growth, state capacity in fostering economic development, and planned industrialisation.

Curriculum vitae

Tamás Vonyó  (Hungary, 1979) earned a BSc in Economic Diplomacy and International Management in Budapest and an MPhil as well as a PhD in Economic and Social History in Oxford. His dissertation is titled: Post-War Reconstruction and the Economic Miracle. The dynamics of West German economic growth in the 1950s and 1960s (May, 2010). After the completion of his postgraduate studies, he held a post-doctoral position at Collegium Budapest. Currently, he is postdoc researcher in the department of Economics Econometrics and Finance of the FEB and member of the Groningen Growth and Development Centre.

Laatst gewijzigd:08 februari 2018 13:27

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...